Kultur og bibliotek


Kultur og bibliotek

Kulturhuset er rammen om det hele, mens biblioteket på mange måder er maskinrummet: Dér sidder det faste personale, dér udgår en del af husets arrangementer fra og dér kan du booke lokaler til dine aktiviteter. Men vi er slet ikke alene – se aktører af kulturelt tilsnit i alfabetiske rækkefølge her under.

Bibliotek

Lån bøger, musik, film og spil. Biblioteket kan også bruges til læsning, studier og søgning på nettet, eller børnene kan bruge rummet til leg og kreative aktiviteter. Biblioteket yder lettere borgerservice.

Åbningstider:
Alle dage kl. 07-22

Med betjening:
Mandag:10-18
Tirsdag: 13-17
Onsdag: 10-17
Torsdag: 13-17
Fredag: 10-15
Lørdag 10-13 (1.10-30.3)

Man skal være oprettet som selvbetjent bruger for at kunne benytte biblioteket uden for den betjente åbningstid.

Se mere på www.favrskovbib.dk

Borgerservice

Bibliotekets personale yder lettere borgerservice i den betjente åbningstid – det vil sige hjælp til NemId, selvbetjening på nettet o.lign.
Egentlig sagsbehandling samt pas og kørekort kan vi desværre ikke klare.

Bowling

Kontakt caféen på telefon 8964 1512.

Café og restaurant

Café InSide forpagtes af Flemming Christiansen.

Flemming og caféen kan kontaktes på mail: info@cafe-inside.dk  eller telefon 89641512.

I kan også finde ham på www.cafe-inside.dk, hvor i kan se hvad caféen kan tilbyde af lækkerier.

Cykling uden alder

I foyeren møder du nogle gange en flot cykelrickshaw. Den er det synlige bevis på vores medlemskab af foreningen Cykling uden alder, som arbejder på at give ældre ret til vind i håret.

Vi er så heldige at have en aktiv stribe af engagerede cykelpiloter, som alle gerne vil ud at cykle med ældre – både dem på plejehjem og dem, der bor for sig selv.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, og enten give en cykeltur eller til at få et lift, så kan du melde dig til på www.cyklingudenalder.dk, eller hos Christine Ellebæk Sørensen, cel@favrskov.dk eller på tlf. 8964 1503.

NB! Cyklen er pt. udlånt til Plejecenter Tinghøj.

Galleri

Oplev en lang række kunstudstillinger. Udstillingerne varetages primært af Hammel Kunstforening. www.hammelkunstforening.dk

Hammel Billedskole

Hammel Billedskole holder til i værkstederne i InSide. Billedskolen er et fritidstilbud for børn og unge fra 8 til 18 år. De starter hold to gange årligt – forår og efterår. De laver også workshops, events og udstillinger i årets løb.
Se mere på www.hammelbilledskole.dk

Lokalhistorisk arkiv

Arkivet dækker Hammel, Voldby, Søby, Røgen, Sporup, Haurum, Sall, Lading, Skjød, Svenstrup, Fajstrup og Skjoldelev.

Åbningstider:
Mandag kl. 19-21. Torsdag kl. 14-18. Eller efter aftale med arkivleder Poul Nørgaard Jensen på
tlf. 89 64 15 08 eller mail pnj@favrskov.dk
www.hammelarkiv.dk

Udearealer

Bag InSide er der etableret skaterramper til fri afbenyttelse, og på gruspladsen ved Sundhedscentret findes petanquebaner.

Er man ikke selv i besiddelse af petanquesæt, kan man henvende sig i Café InSide på første sal i kulturhuset. Her kan man i caféens åbningstid låne petanquekugler.

Åbne værksteder

De åbne værksteder kan frit bruges af alle voksne. Det er gratis at benytte værkstedernes maskiner, men du skal selv betale for materialer.

Åbningstider:
Mandag kl. 9-12 og kl. 18-21
Tirsdag-torsdag kl. 9-12
Fredag kl. 9-11.30

COVID-19: Der er direkte indgang til værkstederne fra “bagsiden” af kulturhuset. Der er plads til 23 personer – et nummersystem regulerer dette.