Svensk indvandring til Danmark

14 november - 19:30 - 21:30

Foredrag ved Henning Bender.

Henning Bender, der er tidligere Stadsarkivar og mangeårig leder af Udvandrerarkivet på Sohngaardsholm i Aalborg, har i mange år arbejdet med indvandring til Danmark, og han fortæller her om årene fra 1850-1920, hvor over 90.000 svenskere slog sig ned i Danmark – en del af dem som arbejdskraft ved Frijsenborg.
I samtiden blev indvandringen opfattet meget negativt, som man fx kan se i Pelle Erobreren, men I virkeligheden gav denne indvandring af unge, veluddannede personer både landbruget og senere industrien en fremdrift, der blev en af forudsætningerne for landets vækst. Og det i en tid, hvor så mange danskere udvandrede til Amerika.

Arrangeret af Hammel Bibliotek i samarbejde med Foreningen Norden og Hammel Lokalhistoriske Arkiv
Billetter købes her eller på Favrskovbibliotekerne – Forsalg: 50,-/Entré: 75,-