Jeg er mor – Da mor blev væk

20 februar - 09:30 - 11:30

Foredraget vil handle om den rejse, som barslen bringer nybagte mødre ud på.
Fra man står med spædbarnet i armene første gang, til det øjeblik, hvor man i glimt føler, at man har nogenlunde styr på at være forælder (og så skal afsted på arbejde). Et hav af spørgsmål kan spænde ben i den periode: Hvorfor er der ikke én rigtig opskrift på “den gode mor”? Hvad er nedløbsrefleksen for noget? Hvorfor bilder vi os hele tiden ind, at vi kan indfange det perfekte? Og er der en sammenhæng mellem chokoladecravings og manglende søvn? (ja, der er.)

Med humor og alvor fortæller Laura og Julie om deres egne rejser ind i moderskabet. De deler noget af al den viden, de har samlet sammen igennem deres arbejder, og de vil drysse lidt poesi ud over det hele, med klip fra enkelte lydoptagelser af bl.a. dybe samtaler om ensomhed på barsel.

Den ene del af duoen Laura Vilsgaard havde selv en efterfødselsreaktion, da hun blev mor for 8 år siden og skrev sidenhen et sociologisk speciale om fødselsdepressioner. Julie Bruhn Højsgaard, den anden halvdel af Jegermor, er forfatter bag kortprosa bogen “Kære verden, Jeg er blevet mor” og en række børnebøger til de yngste. Sammen har de det seneste år lavet podcasts om rejsen ind i moderskabet. Podcasts, der det seneste halve år er blevet afspillet mere 25.000 gange.
Hammel Bibliotek i samarbejde med Favrskov Sundhedspleje.

Billetter købes på Favrskovs biblioteker eller direkte her Forsalg 50 kr. Entré: 75 kr.

20 februar